Usalduse küsimus

Täna alustas Peny lugude rääkimisest. See pole lihtsalt loo rääkimine, vaid selle juurde kuuluvad miimika, žestid, erinevad hääled jne. Selle kohta oli väike situatsioon, dialoog, aga siis esitati see loona. Järgmise võttena proovisime oma nahal südametunnistuse alleed. Igaüks pidi mõtlema enda jaoks olulise probleemi ja sõnastama selle küsimusena, näiteks Kas peaksin auto maha müüma? Sellele küsimusele mõeldes (mitte öeldes) tuleb jalutada läbi seisjate spaleeri. Igaüks võib öelda midagi julgustavat või keelavat, otsustades kõndija näoilme järgi. Proovisime seda ülesannet ka ringiga. Huvitav oli see, et enamasti saadi positiivne, julgustav tagasiside.
Huvitav oli helide koopa loomine. Tegelikult oli see üks viis ruumi ehitamisest. Helidega saab markeerida tegevuskohta. Meil paluti mõelda mingile probleemile, see küsimusena vormistada ja siis hakata looma ruumi, kus vastav probleem avaldub või lahenduse leiab. Olin rühmas koos Paikuse lasteaednikega. Esitasime küsimuse, kas me vajame lasteaias nii palju paberitööd. Igaüks võis ka ühe fraasi öelda. Olime Janikaga laua taga ametis paberite printimise ja allkirjastamisega, Jaanika mängis tähelepanu otsivat last. Kuna ainus, mida ta meilt kuulis, oli Wait! Sign it!, siis lõpuks karjus ta meile needsamad fraasid vastu.
Serblased mängisid küsimust Kas peaksin vastu lööma? Sellisel juhul võib sekkuda ka Ekspert, kes annab nõu (näiteks jalkatrenni minna).
Edasi tuli väike mõistatamisülesanne. Paaristöö, meie olime kolmekesi (leedukad ei ilmunud isegi kohale). Ühele anti roll, mida teistele ei tohtinud näidata. Sain lehekese peaministri rolliga.. Teised pidid mulle küsimusi esitama, millele mina oma rolli loogika kohaselt vastan. Intervjuusid jälgides selgus, et meie hulgas olid jumal, saatan, Eeva, Rappija Jack. Mina teatasin kohe, et mul on vähe aega, vastan ainult kuuele küsimusele.
Väga vaimukas oli improteatri video https://www.youtube.com/watch?v=INLIQd5N_VI

Uue õpetajana astus meie ette Anastasia Koumidou. Ta meenutas tõsiasja, et kõik algab soojendusest. Tuleb vabastada-lõdvestada selg, tegime seda paaristööna, siis pimeda juhtimine käe ja häälega. Kui ei usalda, siis sünenergiat ei teki. Proovisime neljakaupa ka nn telefonimängu, kus esimese väiksest naeruvinest kasvas edasi andes mürisev naer, Anastasia plaksu peale hakkas see jälle vaibuma. Sama võib teha millegi kerge edasiandmisega, puhumisega, sosinal öeldud sõnaga.
Arvesse tuleb võtta ruumi (otsene või kaudne), aega (katkestatud või liikuv), kaalu (kerge või raske), voolavust (vaba või ummistunud). Kõik said ülesande olla hotelli koristajad, aga tingimused olid igaühel erinevad, tulemus oli põnev. Keegi ei pidanud looma karakterit, need tekkisid ise.
Staatuseteemalised etüüdid lõpetasid meie kõige pikema koolituspäeva. Staatusi on mitmel tasandil, keegi on ikka mõjukamal positsioonil. Näiteks rahalises mõttes, pere- või töösuhetes. Olin paaris hispaanlannaga, mina olin see vaene, sest alles ma olin peaminister.
Oli väga tore tööpäev.
Kasutaja Lucia Lippi foto.
Itaallanna Lucia Lippi jäädvustas Pasalimani jahisadama.

Seejärel läksime horvaat Željkaga Pireuse peale kolama, sattusime hiigelsuurde Jumbo kaubamajja ja sõime ühes tänavakohvikus kerge kreekapärase eine: kanasouvlaki ja kreeka salati.


 Õues on paarkümmend kraadi sooja, aga jõulud koputavad juba uksele.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tagasi ja edasi

Koolituspäev lõppes politseiga

Kohal